Filosofie en ambities

DE AMBITIES VAN HET WIJNDOMEIN BEERBOSCH

De grootouders van Veerle begonnen op het domein een landbouwbedrijf. Jarenlang baatten de ouders van Veerle daarna een aardbeienkwekerij uit. Hun gedrevenheid voor agrarische cultuur uit zich tegenwoordig in de exclusieve Hereford runderen die op het domein vertoeven.
De wijnstokken op het veld hebben het gezelschap van roofvogels, konijnen en hazen maar ook enkele zeldzame wilde vogels waaronder de bruine kiekendief, gele kwikstaart, zwarte roodstaart, patrijs, kievit en de koekoek. Enkele ogenblikken zijn voldoende om deze schitterende alchemie te begrijpen tussen het wildleven en het landschap.

De hectares van het domein kunnen op de vingers van beide handen geteld worden. Enkele wijnakkers, wijnstokken die zo schaars zijn dat we ze zouden kunnen opnoemen met hun voornaam, één voor één verzorgd tot ze worden geoogst bij perfecte rijping van de druiven. Herbiciden en insecticiden worden hier niet gebruikt.

Al deze inspanningen voor enkele hectoliters wijn. Hier worden geen ‘garage-wijnen’ geproduceerd, maar ‘niche-wijnen’, waarvan de vooruitgang wordt gemeten bij elk wijnjaar. Al deze inspanningen om aan de liefhebbers de zin te geven deze uiterst verfijnde West-Vlaamse wijnen te proberen.

In 2019 werd een modern vinificatiegebouw geplaatst en in de verlenging een gebouw om het landbouwmateriaal te kunnen bergen.

In 2020, oprichting van een cave waar de wijnvaten rusten aan een constante temperatuur en vochtgehalte.

In 2023 wordt gestart met de bouw van een tweede degustatieruimte met zicht op de wijngaard.

Door het uitgebreide gamma aan cépages worden mousserende, witte, rosé en rode wijnen geproduceerd op het domein.

Alles wordt door de familie op het domein uitgevoerd: de aanplant en onderhoud van de wijngaarden, vinificatie, bottelen en etiketeren.

Rondleidingen met degustatie worden verzorgd door de gastvrouw en tevens wijnmaakster van het domein zelf, Veerle Verrue.