De wijnen

Er werd gekozen om enkel traditionele Vitis Vinifera aan te planten: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Gamay, Merlot en Gewurztraminer.

Door op een verstandige manier eenheid te vinden met de natuur, in combinatie met lage rendementen, wordt resoluut voor smaak en kwaliteit gekozen.
Eens perfect bevonden, is de wijn te koop op het domein.

De eerste wijnen van Beerbosch, Pinot Noir 2020 en Pinot Blanc 2021 zullen vermoedelijk gelanceerd worden in het voorjaar van 2022.

PINOT NOIR 2020

De druiven worden verwerkt in vaten voorzien van een grote opening om de pigeage te vergemakkelijken. De alcoholische gisting wordt gevolgd door een malolactische gisting, welke gebeurt in Franse eiken vaten. De kelderbehandeling zal 12 tot 24 maanden duren volgens het wijnjaar.

Momenteel ligt deze wijn nog te rijpen in de kelder, vermoedelijk zal deze beschikbaar zijn in het voorjaar van 2022.

Pinot Blanc 2021

Deze wijn wordt eerst gefermenteerd in conisch inox cuves. Na de gisting wordt deze wijn overgeheveld in vaten van Belgische eik. Aldus blijft de impact van het hout zeer gematigd: deze moet slechts een steun zijn om aan de wijn zijn complexiteit te schenken.

Momenteel ligt deze wijn nog te rijpen in de kelder, vermoedelijk zal deze beschikbaar zijn in het voorjaar van 2022.