De wijnen

Er werd gekozen om enkel traditionele Vitis Vinifera aan te planten: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Gamay, Merlot en Gewurztraminer.

Door op een verstandige manier eenheid te vinden met de natuur, in combinatie met lage rendementen, wordt resoluut voor smaak en kwaliteit gekozen.

Image module

PINOT NOIR 2020

VINIFICATIE: Na manuele oogst, worden de druiven verwerkt in vaten voorzien van een grote opening om de pigeage te vergemakkelijken. De alcoholische gisting wordt gevolgd door een malolactische gisting, welke gebeurt in Franse eiken vaten. De wijn rust nadien gedurende 14 maanden in de eiken vaten aan een constante keldertemperatuur. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Zuivere druivenexpressie met een fruitige geur van vooral zwarte vruchten: kers en wilde braam. Subtiele textuur van rijpe en zachte tannines op de tong. Soepele afdrong met mondvullende lange lengte.

GASTRONOMIE: Verfijnde wildgerechten, gebraden jonge duif, stevige kazen, pure chocolade

SERVEERTEMPERATUUR: 12-14 °C

PRIJZEN / MEDAILLES: 

– Bronzen medaille – Beste Belgische Wijn ’22

– Bronzen medaille – Wijnkeuring van de lage landen ’22

Technische_Fiche_Pinot_Noir

Terug beschikbaar vermoedelijk eind 2023/ Inschrijven op wachtlijst
Image module

Chardonnay 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Aroma’s van citrus, nectarine en anijs. In de mond exotisch fruit, witvlezig fruit (witte perzik) en bloemen (oranjebloesem). Evenwichtig met een sterke afdronk.

GASTRONOMIE: Breed inzetbaar, naast een ideaal aperitief past deze wijn perfect bij salades, visgerechten en schaal-& schelpdieren zoals oesters, carpaccio van Sint-Jacobsnoten en mosselen.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop
Image module

Chardonnay Barrique 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en opgevoed sur lie in Belgische eiken houten vaten. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Rijkelijke agrumtoetsen in de neus. In de mond geniet men van een verfijnde en gebalanceerde fumé-toets door fermentatie en opvoeding in Belgische eiken houten vaten. Tegelijk zeer mineraal. Een subtiel evenwicht met uiterst verfijnde zuren zorgt voor een lange karaktervolle finale. Een grandeur.

GASTRONOMIE: Culinaire wijn, smaakvol bij vrijwel alles uit de zee, ook perfect bij hoppescheuten, asperges en geitenkaas.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Beschikbaar vermoedelijk vanaf juni 2023 / inschrijven op wachtlijst
Image module

Pinot Blanc 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Verfijne friszuivere stijl met intense aroma’s van exotisch fruit en rijpe perzik. Sappig met een smaakrijke finale.

GASTRONOMIE: Breed inzetbaar. Ideaal als aperitief of bij gerechten met gevogelte, salades en geitenkaas.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop
Image module

L’Ours Blanc 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd in thermo-gereguleerde cuves. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Speelse Pinot Blanc met lychees, rozenblaadjes en agrumtoetsen. Dankzij de evenwichtige zuren blijft de lichtzoete toets mooi op de achtergrond. Het crispy mondgevoel geeft een grote intensiteit en lengte.

GASTRONOMIE: Aperitief, ideale begeleider bij asperges, quiches en vegetarische gerechten

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop
Image module

Gewurztraminer 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves.

DEGUSTATIE: Een doordringend kruidig en complex boeket in de neus. Vol en krachtig in de mond met toetsen van lychee, meloen, gember en rozenblaadjes. Met slechts een paar gram restsuiker flirt deze Gewurz met de grens van een droge wijn.

GASTRONOMIE: Als digestief of een must bij de Aziatische keuken , vegetarische gerechten of zeer krachtige kazen

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop
Image module

Gamay Rosé 2022

VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves.

DEGUSTATIE: De verleidelijke rozen kleur komt van de Gamay druif door enkele uren schilcontact tussen druif en schil. Expressieve aroma’s van rood fruit zoals kersen, framboos en rode bessen. Het verfijnde zuurtje zorgt voor een crispy mondgevoel en een kruidige, karaktervolle finale. Genieten van de zomer in je glas!

GASTRONOMIE: Ideaal als aperitief maar ook een must bij salades, quiche met zalm,  vegetarische gerechten, pasta

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop