Er werd gekozen om enkel traditionele Vitis Vinifera aan te planten: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Gamay, Merlot en Gewurztraminer.
Door op een verstandige manier eenheid te vinden met de natuur, in combinatie met lage rendementen, wordt resoluut voor smaak en kwaliteit gekozen.
PINOT NOIR 2020
VINIFICATIE: Na manuele oogst, worden de druiven verwerkt in vaten voorzien van een grote opening om de pigeage te vergemakkelijken. De alcoholische gisting wordt gevolgd door een malolactische gisting, welke gebeurt in Franse eiken vaten. De wijn rust nadien gedurende 14 maanden in de eiken vaten aan een constante keldertemperatuur. De wijn is niet gefilterd.
DEGUSTATIE: Zuivere druivenexpressie met een fruitige geur van vooral zwarte vruchten: kers en wilde braam. Subtiele textuur van rijpe en zachte tannines op de tong. Soepele afdrong met mondvullende lange lengte.
GASTRONOMIE: Verfijnde wildgerechten, gebraden jonge duif, stevige kazen, pure chocolade
VINIFCATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd in thermo-gereguleerde cuves, gevolgd door 6 maand sur lie. De wijn is niet gefilterd.
DEGUSTATIE: Een frisse, zuivere wijn met aroma’s van exotisch fruit. In de mond zet het fruitplezier zich door met impressies van passievrucht, pompelmoes en een vleugje cassisbladeren.
GASTRONOMIE: Naast een ideaal aperitief past deze wijn perfect bij tomaat-garnaal, witte asperges, bij een salade of met gerookte zalm.