De wijnen

Er werd gekozen om enkel traditionele Vitis Vinifera aan te planten: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Gamay, Merlot en Gewurztraminer.

Door op een verstandige manier eenheid te vinden met de natuur, in combinatie met lage rendementen, wordt resoluut voor smaak en kwaliteit gekozen.
Eens perfect bevonden, is de wijn te koop op het domein.

De eerste wijnen van Beerbosch, Pinot Noir 2020 en Pinot Blanc 2021 zullen vermoedelijk gelanceerd worden rond de zomer van 2022.

PINOT NOIR 2020

De druiven worden verwerkt in vaten voorzien van een grote opening om de pigeage te vergemakkelijken. De alcoholische gisting wordt gevolgd door een malolactische gisting, welke gebeurt in Franse eiken vaten. De kelderbehandeling zal 12 tot 24 maanden duren volgens het wijnjaar.

Expressieve aroma’s van rood en zwart fruit: kers, braam in balans met rijpe en zachte tanines.

Perfect bij verfijnde vleesgerechten en wild.

Serveertemperatuur: 11 – 14 °C

Momenteel ligt deze wijn nog te rijpen in de kelder, vermoedelijk zal deze beschikbaar zijn rond de zomer van 2022.

PINOT BLANC 2021

Deze wijn wordt gefermenteerd in conisch inox cuves. Na gisting rijpt de wijn nog een 6 tal maanden sur lie in de cuves.

Royaal fruitplezier met impressies van passievrucht, pompelmoes en een vleugje cassisbladeren.

Deze frisse wijn past perfect als aperitief of bij asperges, tomaat-garnaal, mosselen natuur.

Serveertemperatuur: 7-10°C

Vermoedelijk zal deze wijn beschikbaar zijn rond de zomer van 2022.