Onze Wijnen

Er werd gekozen om enkel traditionele Vitis Vinifera aan te planten: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Gamay, Merlot en Gewurztraminer.

Door op een verstandige manier eenheid te vinden met de natuur, in combinatie met lage rendementen, wordt resoluut voor smaak en kwaliteit gekozen.

Elke wijnliefhebber is welkom op het domein waar Veerle u met plezier uitleg over de wijnen geeft, met uitzonderlijke aandacht voor foodparing.

Image module

Wachtlijst Wijnen

Beerbosch wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaakster Veerle.

De lancering van onze eerste schuimwijn is voorzien vanaf mei 2024.

De lancering van de Pinot Noir 2022 is voorzien zomer 2024.

De lancering van de wijnen oogstjaar 2023 is voorzien vanaf mei 2024.

Schrijf je alvast in op onze wachtlijst en blijf als eerste op de hoogte van de beschikbaarheid!

*

*

*

Image module
Image module

Chardonnay 2022

VINIFICATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Aroma’s van citrus, nectarine en anijs. In de mond exotisch fruit, witvlezig fruit (witte perzik) en bloemen (oranjebloesem). Evenwichtig met een sterke afdronk.

GASTRONOMIE: Breed inzetbaar, naast een ideaal aperitief past deze wijn perfect bij salades, visgerechten en schaal-& schelpdieren zoals oesters, carpaccio van Sint-Jacobsnoten en mosselen.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Uitverkocht, schrijf u in op onze wachtlijst

Chardonnay Barrique 2020

VINIFICATIE: Na manuele oogst, fermentatie in thermogereguleerde cuves. 9 maand rijping sur lie in Belgische eikenhouten vaten. 2 jaar rijping op fles. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Oxidatief, veel noten, curry en appels. Een subtiel evenwicht met uiterst verfijnde zuren zorgt voor een lange karaktervolle finale.

GASTRONOMIE: Een wijn waarbij men zich culinair kan uitleven maar die het ook geweldig doet bij harde bergkazen.

SERVEREN: 15°C, decanteren. Bewaarpotentieel 3 jaar bij 10°C

Uitverkocht, schrijf u in op de wachtlijst
Image module
Image module

Pinot Blanc 2022

VINIFICATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves. De wijn is niet gefilterd.

DEGUSTATIE: Verfijne friszuivere stijl met intense aroma’s van exotisch fruit en rijpe perzik. Sappig met een smaakrijke finale.

GASTRONOMIE: Breed inzetbaar. Ideaal als aperitief of bij gerechten met gevogelte, salades en geitenkaas.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Webshop
Image module

Gewurztraminer 2022

VINIFICATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves.

DEGUSTATIE: Een doordringend kruidig en complex boeket in de neus. Vol en krachtig in de mond met toetsen van lychee, meloen, gember en rozenblaadjes. Met slechts een paar gram restsuiker flirt deze Gewurz met de grens van een droge wijn.

GASTRONOMIE: Als digestief of een must bij de Aziatische keuken , vegetarische gerechten of zeer krachtige kazen

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Uitverkocht, schrijf u in op de wachtlijst

Gamay Rosé 2022

VINIFICATIE: Na manuele oogst wordt deze wijn gefermenteerd en gerijpt in thermo-gereguleerde cuves.

DEGUSTATIE: De verleidelijke rozen kleur komt van de Gamay druif door enkele uren schilcontact tussen druif en schil. Expressieve aroma’s van rood fruit zoals kersen, framboos en rode bessen. Het verfijnde zuurtje zorgt voor een crispy mondgevoel en een kruidige, karaktervolle finale. Genieten van de zomer in je glas!

GASTRONOMIE: Ideaal als aperitief maar ook een must bij salades, quiche met zalm,  vegetarische gerechten, pasta

SERVEERTEMPERATUUR: 8-12 °C

Uitverkocht, schrijf u in op onze wachtlijst
Image module